Gott nytt år!

Då var den här igen.. Årets sista dag och vi alla väntar spänt på ett nytt år som ska bli "vårt".
Vårt år då vi ska bättra allt, göra allt vi velat göra och göra året till det bästa någonsin...igen.

Så, har ni några nyårslöften ni planerar att bryta under det kommande året?


Men, i alla fall. En nyårslåt borde jag ju kunna bjuda på? Och själv klart gör jag det. Rigge sviker er inte..
Egentligen är det väl Zacke & Emil Pettersson som bjuder på låten som heter "Nyårskarameller" som förövrigt är riktigt fet. Men jag sprider den i alla fall vidare till er lyssnare.

Spana in den här:



Ta't nu lugnt i nyårsfirandet gott folk... Och Gott nytt år!

/Rigge.

Lugnet före normen är här!

På senare tid har det släppts mycket filmade lösa verser, mp3:or och dylikt från bröderna Poe och Sadge som tillsammans bildar gruppen Noname.

Alla dessa singlar och olika släpp har naturligtvis varit ett sätt att pusha intresset för deras kommande skiva "Lugnet före normen" som nu är här.

Ända sedan bröderna släppte sin förra skiva "En del av allt (2008)" så har jag längtat efter mer. Få grupper/artister i sverige lyckas formulera ord, metaforer och texter i största allmänhet som de gör.

Jag har själv inte hunnit lyssna på plattan, jag såg precis att den var släppt och spred ordet här på bloggen direkt.
Men jag tvivlar inte på att jag kommer bli nöjd...

För att ladda ner skivan så tryck på bilden nedan:

 

/Rigge.

 


Petters nya platta.

Jag får återigen be om ursäkta för min frånvaro som börjar bli en vanesak nu.
Men under Julen har jag bara velat ta det så lungt som möjligt. Visst att blogga är inte ansträngande, men ändå.

Och nu har jag börjat jobba igen och då jag jobbar är jag oftast bara kapabel till två saker under min fritid... Att sova och läsa böcker.... Hey, jag är kille. Döm mig inte!

Men nu såg jag att Petter's nya platta "Samlar ut den" var släppt. Så den får man ju allt slänga upp.
Det är lite av en samlingsskiva kanske man kan säga. Då de flesta låtarna är hämtade från programet "Så mycket bättre" där Petter var med och gjorde olika versioner på andra artisters låtar...

Jag har lyssnat igenom plattan lite svagt. Jag gillar idén starkt. Petter som börjat bli en folkkär artist efter sin medverkan i programet gör det enda rätta och spottar ur sig en ny platta för att spinna vidare på hypen...

Ni kan höra plattan på spotify genom att klicka på bilden under:



 

/Rigge.



Från oss alla till er alla

...en riktigt God Jul!

Jupp, Julen är här gott folk vilken ni förhoppningsvis visste innan ni läste det här...
Tänkte att jag skulle dela med mig av den absolut bästa låten i dessa tider som alltid höjer stämningen för mig i alla fall.

Det här är en låt som jag spelat kring juletid säkerligen de senaste 5 åren, så den har blivit en tradition vid det här laget.

Låten heter "Smutsig Jul" och är gjord av gruppen Smötsiga Höndar som bestod av rapparna Toffer, Memo & Phiffan.

Texten på youtube filmen är felstavad. Så, nej. Det är inte jag som har fel. Jag är allvetande och det borde ni veta vid det här laget:




Återigen en God Jul till er alla läsare!

/Rigge.

Video: Stationen.

Mitt i all stress kring Julen så har jag knappt hunnit skriva här på bloggen.

Men jag måste ju uppdatera er med den nya videon från Ison & Fille till låten Stationen där Aleks och Stor gästar.
Jag la upp själva låten för ett tag sedan, men nu är alltså den officiella videon släppt.

Kul att höra/se att grabbarna är aktiva igen. Då kanske vi vågar hoppas på en skiva inom en snart framtid!

Spana in videon här:



/Rigge.

Tar en parodi till.

Igår la jag ju upp filmen med Promoe då han spelade in en "Påsk skiva"..
När detta parodi program gjordes så var även rapparen Timbuktu med på ett hörn och bidrog med en egen film.
Tänkte att jag kan slänga upp den också då den är ganska kul ändå..

Jag har ingen större info om varför dessa klipp gjordes eller så. Jag kommer inte ens ihåg hur jag fick nys om dem från början. Men kul är det, haha.

Spana in det här:




































/Rigge.

Jag gör det för din skull då.

Jag kände inte direkt att jag hade något alltför givande att skriva på bloggen idag. Sen har jag varit deg och inte riktigt orkat gå igenom mitt vokabulär för att på bästa sätt formulera mig förståeligt för er läsare.
Men eftersom att Alex "väntade" på ett inlägg så gör jag ett.... Du är skyldig mig nu.

Tänkte att jag kunde slänga upp Promoe's nya singel "Never Follow"
Detta ska tydligen vara en singel från en ny platta som är på gång. Till skillnad från förra gången Promoe gav sig på ett solo projekt så kommer det inte vara på svenska. Denna gången går rapparen tillbaka till det engelska språket som vi är vana vid att höra honom på..

Lite tråkigt tycker jag då hans förra svenskspråkiga platta var riktigt fet... Men Promoe kan sin grej så jag tvivlar inte det minsta på att han kommer göra mig och alla andra fans nöjda ännu en gång.
Denna singeln säger ju inget annat i alla fall.




Och när jag ändå är inne på Promoe så tänkte jag slänga upp en annan grej som släpptes för ett bra tag sedan.
Det är någon grej som Promoe och flera andra artister gjorde inför påsken tillsammans med Svt. Parodi filmer eller vad man nu ska kalla det.
Vissa kanske redan sett det men för er som inte settt det så ta en titt. Jag skrattade i alla fall högt, hehe.



Två utav låtarna gick att ladda ner. Jag har dem på datorn, men tyvärr ingen nerladdningslänk. Kanske kan försöka leta fram eller ladda upp själv om intresset finns. Hojta bara.

/Rigge.

Jag får väl ta och svara lite.

Lite synd att många läser men inte alls många kan ta sig tid att kommentera när man lägger upp saker eller ber er läsare om åsikter osv.

I alla fall så bad jag er skriva vad ni ville läsa mer om här i bloggen och vi fick några svar och det kunde vara värt att skriva av sig lite. Lite som svar och lite som info gällande vad som händer.

Vi försöker verkligen ta oss tid att spela in nytt material som vi kan pusha ut till de som redan lyssnar på oss och även för att locka nya lyssnare. Men ibland har man inte bara den tid man vill ha över till studion pga jobb, familj osv.
Så därför kan musiken dröja, men det betyder inte att vi tappar suget eller glöden för musik.

Någon ville läsa lite om film så jag kan ju alltid försöka få film nörden Joey att tipsa om lite saker han ser och sätta något slags betyg på rullarna.
Jag införskaffade ju mig även en videokamera för ett tag sedan och jag är verkligen sjukt pepp på att få filma lite och lägga upp här på bloggen. Men samtidigt vill jag spara alla klipp inför kommande projekt och liknande. Så att vi istället för att lägga upp ett vanligt "snipp" på kommande låtar så kan vi lägga upp "Video trailers".. Men saker kommer att komma upp då jag får filmat något som är värt att filma och om mina kära kollegor hakar på grejen och är lite aktiva framför kameran.

Någon ville veta mer om oss artister också. Jag kan sätta mig och försöka mig på en presentation av oss allihopa eller om alla skriver en egen individuell presentation om sig själva. Helt klart, vore bara kul.

Sen när det kommer till själva musik skapandet så känns det så surt att presentera alla grejer vi har på G när det fortfarande är i startgroparna. Jag menar, så mycket kan hända på vägen och ett projekt blir lagt åt sidan och då väntar folk på något som inte kommer. Jag tror ju inte det kommer hända med våre grejer, tvärtom. Men man vet ju aldrig.

Dock kan jag ju säga att vi i Alpha fick 6 beats av en norsk producent levererade häromdagen. Och vi har även fler på gång från en finsk producent duo. Alph kör på och sträcker sig utanför sverigen. Om vi inte lyckas här hemma så for vi satsa på andra delar av norden, hehe.

Fortsätt lyssna, sprid, kommentera, läsa bloggen och allt möjligt. Vi har hela 2011 framför oss och Badaboom kommer inte lämna er tomhänta.
Och kommer ni på något ni vill se mer/mindre utav i bloggen eller så. Bara hojta!!

Tack!
/Rigge.

Lite bättre kan ni. Eller hur?

Återigen kul att se att läsar statistiken stiger och att folk kommenterade förra inlägget om vad de vill se mer utav i bloggen..

Jag tänkte svara på allting i ett inlägg. Men först tycker jag ni kan kosta på er att kommentera lite mer och ge ytterliggare några tips.
Jag menar, ska ni läsa bloggen så kan ni ju även vara med och påverka lite.
Så ge lite mer synpunkter osv på vad ni vill läsa om här på bloggen så ska jag ge mig på lite svar till er läsare.

För er som inte förstår vad jag snackar om så läs förra inlägget.

Tänkte även passa på att efterlysa lite spelningar. Vi i Badaboom är fett pepp på att få riva lite mer hak. Känner ni till något kommande evenemang eller planerar att fixa eget? Hojta då på oss. Vi ställer upp!

Hjälp oss på vägen med vår musik så att mer folk är redo då vi släpper nytt. Vi brinner för det här och varje liten vibb av uppskattning är guldvärt.

Gå med i vår Facebook grupp och bjud även in era vänner. Här har ni den.

 

/Rigge.








Vad vill ni som läsare?

Vår statistik här på bloggen har blivit högre det senaste. Vi har väl inte slagit något "rekord" på ett tag.
Men det är ändå mer folk som följer oss dagligen än vad det varit innan. Och det är ju skitkul!

Så jag tänkte höra om ni som läsare har några önskemål om vad ni vill läsa om?
Vill ni har mer info om vad som händer i studion, har ni några "tema" ideér eller vad som helst? Tveka inte, bara hojta till!

Har ni några önskemål/förslag så säg till så kanske jag kan försöka anpassa mig mer efter er läsare. Men hittills har det varit svårt då ingen kommenterar eller liknande. Så jag har mest kört på som vanligt.

Skulle ju kunna skriva om mer än musik. Skulle kunna be Joey den film nörden tipsa om filmer och sådant. Jag personligen läser en hel del så jag skulle kunna tipsa om böcker... Fast något säger mig att intresset där kanske inte är så stort så jag har hittills skitit i det och behållt mina böcker för mig själv, haha.
Alla förslag och ideér är välkommna, så passa på!

/Rigge.

Så var den här då, suck.

Igår släpptes rapparen Fronda sin nya skiva "Svart poesi".
En skiva där tanken var att gå tillbaka till rötterna. Till den lite smutsigare rappen, punchlines och ordlekar.

Jag blev naturligtvis grymt nöjd då jag hörde detta efter som att Fronda var min stora idol förr, allt han gjorde var guld i mina ögon.. Och att så många andra hatade honom gjorde bara att jag gillade honom mer.

Sedan förlorade jag intresset för Frondish och hans rap, det liksom rann ut i sand.
Jag vet inte om det var att han började falla mer åt mainstream hållet eller om det bara var jag som hade hämtat allt jag kunde från musiken, då jag verkligen lyssnade i stort sett bara på Fronda under en längre period.

Men nu är i alla fall den nya skivan här och jag måste nog säga att det var jag som hade hämtat allt jag kunde ur Frondas musik.
Jag har inte hunnit lyssna alltför mycket på skivan, men singlarna gjorde mig besviken och några lyssningar på skivan i sin helhet gjorde mig också besviken. Jag säger inte att den är dålig, finns säkert mycket fans som kommer att älska detta. Men inte jag.

Jag vet inte, jag kanske har blivit för gammal för ordbajs-rap utan någon större mening i takt till smutsiga beats. Men jag antar att så är fallet, för det här faller mig inte alls i smaken. Jag har alla Frondas tidigare skivor i köpta fysiska format men Svart poesi kommer varken pryda mitt skivställ eller min mapp över köpte skivor från iTunes.

Jag kan dock rekomendera två låtar från skivan som jag skulle kunna lägga in på mp3:n (2 låtar av 15, shit) Första platsen och Klart du känner det.

Ni som har spotify kan lyssna på skivan genom att klicka på bilden nedan:




/Rigge.


Organismen & Dj Large - Marionetten.




Den är här!


Den efterlängtade Ep:n från en av sveriges absolut bästa rappare och även från en av de bästa producenterna.
Jag snackar naturligtvis om Marionetten Ep från Herr. Ågren och Larran.

Idag när jag var på jobbet så kändes det som om varje minut egentligen var 10 min lång. Enbart för att jag visste att då jag kom hem så skulle jag få ta del av ep:n... Jag vet, jag är besatt av svensk rap. Berätta något nytt?

Ep:n består av fem låtar. Varav två st har jag hört sedan innan via radion. Och en tredje har jag hört en slags "preview" av... Så det var bara två låtar som var helt nya för mig. Men det känns ändå som något helt nytt då jag får sitta och pumpa det i mina speakers med riktigt fin kvalité.

Tracklist:

01. Marionetten.
02. Soppa på spik.
03. Ågren.
04. I väntan på moderskeppet.
05. Innan bläcket tar slut.


Jag har inte hunnit lyssna riktigt noga ännu. Det får bli på jobbet imorgon. Men jag rekomenderar starkt: Soppa på spik. Jag får rysningar av beatet tillsammans med Organismens bitterljuva röst och lyrik. Det här är rap! Punkt slut!

Jag bjuder även på den här:




För att ladda ner ep:n så klicka på bilden/omslaget längst upp.


Hoppas ni gillar och uppskattar det här lika mycket som mig. Jag kommer i alla fall att spela materialet mycket i framtiden.

/Rigge.

Lucia och Kapten.

Så, klockan är just nu 04.40 och jag sitter med kaffe och mogonens första snus under läppen och filar på mitt "tidigaste" inlägg. Jag har aldrig skrivit på bloggen då jag varit uppe så här tidigt förr, alltså.

Kom och tänka på en låt jag fick höra av Alex häromdagen som jag inte lagt upp ännu.
Nämligen 1.000.000 Nollor med Kapten Röd.

Videon släpptes nyligen och flera utav av er har säkerligen redan hört denna sjukt underbara låt.
Men den kanske är ny får någon, who knows.

I alla fall:



Mer än så hinner jag väl inte skriva direkt. Ska dricka upp mitt kaffe och bege mig ut i kylan...
Trevlig Lucia förresten! Om man nu säger trevlig? Kanske, Glad, God, eller något sådant. Jag vet ej.
Men vi kör på trevlig!

/Rigge

Och vinnarna är......


Igår drog vi som sagt till tävlingen Rocka Fett där Justin Place & KidooMusik var i final.
Det blev en trevlig kväll men som till större del bestod av väntan och avskyvärd Döds-Metal musik.. Men, som sagt så var't det ändå sooft.

Vi fick vänta en bra stund innan grabbarna gick på scenen och efter det var det åter flera timmars väntan på resultaten.
Jag tror att jag och min vän Valle var på plats vid ca 18.00 och resultaten kom vid ca 00.00.
Däremellan spelades allt mellan Rap, pop och döds-metal som sagt. En hemsk musik genre i mitt tyckte.
Jag som rappare kanske inte ska säga så mycket då vi ofta får skit för vår stil när folk envisas med att påstå att det krävs en "svår uppväxt" osv för att kunna göra rap. Och sedan även förlöjligar oss genom att gestikulera så mycket de bara kan då de snackar i hip hop termer som "yoyo, mannen, bräää". Jag kanske borde ha ett mer öppet sinne, men nej. Det går inte.

Men Döds-metal är en genre för sig och jag förstår verkligen inte hur en människa kan njuta av musiken(?) då jag personligen vill lägga mig i fosterställning och gråta tills att allting är över.

I alla fall så genomled vi musiken och lukten i lokalen då något hade spytt i trappen och kom äntligen till tidpunkten då resultaten skulle presenteras.

Då Juryn klev på scen och jag står med videokameran i högsta hugg så känner jag hur jag själv blir nervös.
Jag tyckte Justin och Kidoo hade gjort riktigt bra ifrån sig under kvällens show så jag ville verkligen att de skulle vinna. De gav allt på scenen och man såg hungern i deras ögon. De var inställda på vinst och inget annat, hehe.

De presenterade vinnarna utav Metal och pop först, tror jag. Jag var bara inställd på Rap genren.
Och då väl juryn är framme vid rap genren så tog jag ett djupt andetag och bara väntade...
Och vinnarna blev.........
Justin Place & KidooMusik!

Yes, grabbarna flög upp på scenen och tog emot priser och publikens jubel som bestod av en stor blandning av vänner och familj.
De vann en helg i studion tillsammans med Medina och tydligen någon fin mick från Musikbörsen. Det är nice!

Stort Grattis gubbar, det förtjänar ni! Fortsätt rida på vågen och kämpa på!

Resten av kvällen spenderades på Kontiki där en del alkohol hanns med och även fylle käk på Donken.
Allting filmades, men min dator är inte på topp så jag ska låta Alex redigera det och så kommer det upp i framtiden.



/Rigge.

Rocka fett idag!

Just nu sitter jag och gör mig iordning för att dra iväg till tävlingen Rocka Fett där Justin Place och KidooMusik har gått till final.

Jag har nämnt det förut här på bloggen och jag tycker att ni som inte har en planerad lördag framför er tar er till Götet istället och stöttar grabbarna.

Jag hinner inte skriva så mycket mer. Men ni kan spana in evenemanget på Facebook för mer info:

Klicka här.

Kommer jag inte hem alltför sent och alltför, låt oss säga dragen, så uppdaterar jag er om hur det gick här på bloggen.
Om intresset finns, stay tuned!

/Rigge.

Fronda kanske kan ändå.

Som ni kanske märkt så har Fronda en ny skiva på G "Svart poesi"
Skivan släpps 14:e december. Samma dag som Organismens ep. Ska bli kul att se vem som får mest hype.
Dock tror och hoppas jag på Organismen.

I alla fall så föll inte Frondas två första singlar mig i smaken och jag började tappa tron på skivan.
Men nu är tredje singeln "Första platsen" här och jag börjar faktiskt bli sugen på skivan igen.
Frågan är ju om detta kommer bli enda låten från skivan som jag kommer spela, eller om den innehåller fler i samma stuk.

Spana in nya singeln här:



/Rigge.

Marionetten

Jag såg igår att den 14:e December så kommer en av sveriges stoltheter Organismen, att släppa sin nya ep Marionetten.
Jag har väntat och väntat och så glad att äntligen ha fått ett datum för släppet.

Nyligen släpptes även en video med Dalton där Organismen och Mächy gästar.
Låten heter "Riv taket" och ni kan se videon här:




/Rigge.

Jag har....

....inte direkt något tips eller så att lägga upp förtillfället. Tänkte bara passa på att pusha Joey's låt "Sjung med mig" en sista gång för er som missade.
Ni kan höra låten här. Eller ladda ner den genom att klicka här.
Vi i Alpha har mer projekt på G tillsammans med producenten Martin Löf som producerade "Sjung med mig". Håll utkik!

Ni får mer än gärna länka bloggen, eller låten m.m på era Facebook's. Det är ett bra sätt att sprida musiken och vi skulle uppskatta det stort.

Det är riktigt kul att läsar statistiken blir som högst då vi släpper egna låtar eller saker som rör Badaboom i största allmänhet.. Kul att ni spanar in det, även om kommentarerna fortfarande är få, hehe.
Och glöm inte loggan som vi efterlyser. Ni läsare får som sagt fria händer att göra en logga åt oss i Badaboom. Något som ni själva tycker skulle passa och symbolisera oss och vår musik.
Vi har redan några som är intresserade och skissar för fullt just nu, men några till är aldrig fel.

Kör hårt!

/Rigge.




NY LÅT!! Javan - Sjung med mig.

Äntligen är det dags att få presentera en sprillans ny låt från oss i Badaboom.

Den här gången är det vår egna okrönte kung av Soul-rap Javan som sjunger ut.
Låten heter "Sjung med mig" och är producerad utav Martin Löf.

Javan som i vanliga fall utgör en del av vår trio Alpha har inte gjort solo låtar på ett bra tag.
Inte sedan sin solo Ep Promise of God (2006) som var helt engelskspråkig.
Men nu är det dags igen och jag personligen ser fram emot lite mer down tempo-chill rap i framtiden.

Nog om det gott folk, här har ni låten:

Javan - Sjung med mig by Badaboom

 

Tryck på bilden för att ladda ner låten.

Det otroligt häftiga och proffisionella Singel omslaget är gjort utav Slobban.

 

Kom igen nu folket och kommentera, sprid osv. Älska, hata och allt sådant!


/Rigge.






Rapport från studion.

Just nu sitter jag, Vikke och Joey i studion. Vikke mixar, Joey kom precis ut från båset och nu pratar de fotboll. Jag känner mig lika delaktig som en Nazist på en bar mitzvah.. Extrem sport som t.ex skateboard är väl det enda som intresserar mig, och inte ens det är så häftigt längre.

Men som sagt så kom Joey precis ut ur båset efter att ha lagt lite sweet down to eart rap -a lá Joey.
Och låten mixas i skrivandets stund så förhoppningsvis kommer den upp på bloggen redan ikväll. Vore kul att få släppa nytt material från oss. Vi ska även passa på att lägga lite verser till en annan låt idag så att den kan komma upp här på bloggen snarast.

Besök bloggen igen om några timmar så har vi kanske en sprillans ny Javan låt uppe!
Tell ya friends!


/Rigge.

Parham & VIC

Idag släppte rapparna Parham & VIC sina gemensamma skiva Mer än ord/Tills motsatsen bevisas som jag tidigare pratat om här på bloggen.
Det är egentligen två skivor faktiskt. Två solo skivor från artisterna som de av någon anledning valt att slå ihop och släppa tillsammans. Antagligen för att locka mer lyssnare och hjälpa varandra att sprida sina grejer antar jag.

Jag har sett fram emot dessa skivor ett bra tag, i alla fall Parham's då jag inte är så noga med VIC.
Tyvärr så måste jag säga att efter lite lyssning så är jag besviken.. Jag är personen som oftast lyssnar igenom skivorna ganska snabbt vid en första lyssning. Försöker känna mig in i plattan med soundet osv. Sedan brukar jag rikta in mig på favoriterna för att sedan ge resten av plattan en mer noggrann lyssning.

Så jag kan väl inte stämpla materialet ännu, men efter det jag hört så blev jag inte så jävla impad.
Skivorna kanske växer i mina öron, kanske inte.
Jag var helt inställd på att verkligen pumpa Parhams platta. Men då jag blev besviken på den "sound mässigt" så känner jag mig inte lika pepp längre då mycket av låtarna ger en ganska stor känsla av elektro/autotune vibben... Fel val!

Så till min egen stora förvåning så faller VIC's platta mig mer i smaken. Kanske inte rapmässigt, men sound mässigt.
Så det hela blir som ett fall av pest eller kolera då det plattorna har både sina fördelar och nackdelar, jag kan lyssna på vilken som. Eller helt enkelt välja att låta skivorna ligga kvar på min externa hårddisk och samla damm tills den dagen jag väljer att lyssna igen för att se om soundet hunnit ikapp mig.


Nog från mig, skaffa er egen uppfattning. Ni kanske finner det som jag inte hunnit göra ännu:


Klicka på bilden för att ladda ner skivorna helt gratis.

 

/Rigge.


Kom igen gott folk och hjälp Badaboom!

Nu när vi sega jävlar (självinsikt, jag vet) i Badaboom har börjat komma igång igen och finner oss själva med massa bollar i luften som ska färdigställas och sedan levereras ut till folket så börjar allting kännas mer och mer seriöst.

Så nu tänkte vi se om vi kunde få hjälp av er gott folk.
Det är så att vi söker en ny fräsch logga till Badaboom. Vi hade en på G som dessvärre visade sig vara alldeless för lik en annan rap duos logga, så det sket sig. Vi vill ju inte bli tagna för några bajtare.

Så är någon/några utav er duktiga på sådant så kör på. Ni får fria händer att leka fritt. Och naturligtvis ska vi försöka proppsa er så gott det går om ni skapar något som vi gillar och vill använda.
Tanken med loggan är den ska tryckas på diverse saker som t.ex T-shirtar osv. Den kommer även synas på framtida omslag till våra olika projekt.

Skulle ni känna att det här är något för er och försöker er på en logga så är det bara att hojta här på bloggen eller att skicka er skapelse/idé till mig på [email protected].
Som sagt, fria händer. Kör bara!

Grejer är på G så det vore verkligen sjukt kul om ni som läsare och lyssnare ville hjälpa oss.
Jag ska försöka få ihop något mer konkret inom en snar framtid så att jag smått kan börja presentera vad som är på G för er här på bloggen. Mycket musik utlovas i framtiden.
..

Kom igen, gott folk!

/Rigge.


Battles hit och dit.

Det har blivit riktigt populärt med förskrivna battle tävlingar här i sverige.
Det släpps nya varje vecka i stort sett. Jag personligen tycker det är fett att det blir lite mer i action i den svenska scenen. Att något händer.

Dock hänger jag inte riktigt med eller orkar helt enkelt inte kolla på allting som kommer.
Men för ett tag sedan kom det ett riktigt underhållande battle som jag inte fattar varför jag inte lagt upp tidigare.

I detta battle är det rapparna Shazaam och Henry Bowers som möter varandra.
Shazaam som är känd i battle sammanhang sedan tidigare brukar kunna bjuda på en relativt bra show.
Bowers har jag aldrig förr sett i en battle, men även han gör det bra. Riktigt bra!

Här har ni:



/Rigge.

Det här är bara på låtsas.

Då man är sjuk (vilket jag är, känn sympati) så får man ju alltid lite väl extra tid över för datorn.
Dock har jag inte orkar vara alltför aktiv som bloggare. Men här har jag ett fett tips för er hip hopare som precis som mig faller för det lite mer funkiga, svängiga och trallvänliga.

Bara på låtsas är ett live/funk/rap band som består av ett helt live band samt två feta rappare.
Jag hörde talas om gruppen första gången då de släppte sin ep som jag just nu inte kan minnas namnet på. Men jag tror det var något i stil med "Den enarmade banditen". Kan ha helt fel. Ber om ursäkt för det isåfall. Pekpinnarna väntar runt hörnet......

Som sagt så faller musik som denna mig helt i smaken. Naturligtvis uppskattar jag riktigt äkta boombap rap, helt klart.
Men det jag lyssnar mest på är ofta det lite mer svängiga och melodiösa. Typ som Snook's gamla skivor.

Då är det självklart att Bara på låtsas med sina blåsinstrument, svängiga rytmer osv faller mig i smaken.
Just nu håller de på att färdigställa sitt debutalbum och hittills har två singlar släppts. Varav den ena släpptes i tisdags.
Låten heter "Gråa små moln" och går att lyssna på via spotify där även den första singeln "Vad är jag"
finns.

Klicka på bilden för att lyssna på spotify.

Och för er som saknar spotify kan ju alltid spana in gruppens Myspace genom att klicka här.


/Rigge.



RSS 2.0