Parham & VIC 5:e December.


Den 5:e december smäller det gott folk.
Det är nämligen då Parham & VIC släppet sitt gemensamma streetalbum Mer än ord/Tills Motsatsen bevisas.

Jag har lagt upp flera låtar/videos som de släppt sen i sommras, vilket är ganska många, så ni som hängt med på bloggen ett tag vet vad jag snackar om.

Det kom även ännu en ny låt med tillhörande video för bara någon vecka sedan. En låt som är riktigt bra med tanke på kärleks temat som präglar låten. Jag är inte alls mycket för kärleks låtar i rap, verkligen inte. Visserligen finns det några som har gjorts på ett snyggt sätt som är tunga. Men då får det inte bli för sliskigt.
Jag kan inte bestämma mig för om denna är för sliskig eller inte. Det enda jag vet är att jag älskar beatet och tokdiggar Parhams utstrålning.

Låten heter En sista gång och den får ni här:



Den 5:e December gott folk, den 5:e December.

/Rigge.

Ison & Fille är tillbaka i gemet.


För ett bra tag sedan släpptes singlarna "Jag skrattar idag" och "Ikväll är vi kungar" från hit duon Ison & Fille.
Dessa två singlar var de första från deras kommande skiva som jag och säkerligen väldigt många mer riktigt suktade efter.
Efter singlar blev det dock helt tyst, ett bra tag. Jag började tvivla på att skivan skulle komma och att allting lades ner.

Men, nu är jag lättad då den tredje singeln är här!
Ison & Fille hookar upp med stjärnskottet och P3 Guld vinnaren Stor och gör en ny fet dänga.
Låten heter "Stationen". Förhoppningsvis kommer det inte vara helt dött efter detta, snarare tvärtom. Nu ska skivan komma kräver jag!!

Tyvärr hittade jag bara en yotube länk med ganska dålig kvalité. Men låten finns att köpa på iTunes för ynka 9 kr. Jag ska själv inhandla den för att få njuta med bra ljud.




Här är även de två tidigare singlarna från plattan:







/Rigge.

Grattis till Justin Place och KidooMusik. Ta hem segern!


Flera utav er som läser här på bloggen kommer säkert ifrån Edet. Och ni som inte gör det lär ju ha fattat att vi i Badaboom kommer därifrån.... Med undantag för Slobban som kommer från Trollhättan, men det räknas inte.
Vi ser ändå honom som en snubbe som bär vårt blod av slussar och laxfiske. Get the point?

Några andra rappare vi har här i edet är Justin Place och Kidoo Musik som så sent som igår lyckades gå till final i tävlingen Rocka Fett.
Det tycker jag är värt ett shout out och ett stort grattis!

Här har ni två klipp ifrån grabbarnas bidrag igår:





Personligen ska jag verkligen försöka ta mig till finalen för att stötta grabbarna. Jag tycker att ni läsare borde göra detsamma.
Låt oss sätta Edet på kartan!
Om jag förstått det hela rätt så får publiken lägga sin röst i finalen och då är det ju extra viktigt att ge dem support och visa juryn att de kan få huset att gunga.

Här har ni lite info om finalen:

När: 11:e December.
Var: Teendream, Göteborg.. Ångpannegatan 15B.
Tid: Insläpp 17.00
Pris: 40 kr.

Ni kan även besöka Rocka Fett's hemsida för mer info. Klicka här.

Passa även på att spana in evenemanget på Facebook. Klicka här.

Vill ni höra mer musik från grabbarna kan ni spana in Justin's myspace och blogg:

Myspace.


Bloggen.

Let's do this!
/Rigge.

Det här är ju Super..... Sci.

Snön fortsätter falla och nu räcker det.
Jag gillar snö, det gör jag verkligen och hoppas alltid på att få vita vintrar men nu börjar det t.o.m bli för mycket för att passera min gräns.
Just nu känner jag ingen ångest över min avsaknad av körkort, jag hade nog ändå vägrat sätta mig bakom ratten i detta vädet. Jag är en riktig pussy i bilar och trampar på den "osynliga" bromsen så fort polarna gasar på. True story.

Men i vanlig ordning är det tur att musiken finns då vi får låsa in oss och stänga kylan ute.
Dagens tips får bli en ny video som verkligen passar till vädret och stämningen. Jag tänkte börja slänga upp lite Rap låtar med Jul tema, men det får komma senare.

Supersci som några av er kanske hört tidigare har släppt en video till sin låt Forests and Factories.
Jag tror att jag tidigare har slängt upp gruppens relativt nya skiva Timlines här på bloggen. Om inte borde ni spana in den på Spotify genom att klicka här.

Och här har ni videon:


Jag gillar videos som denna. Det behöver inte vara flashiga effekter för att impa på mig. Jag gillar det snygga, men enkla. Videon är riktigt snyggt gjord, men ändå enkel. Och det faller mig helt i smaken.
Sen gillar jag hur de har fångat låtens sound i den. Den grå, trista känslan förstärker verkligen låten och den lite bitterljuva rappen. Jag vill ha mer Supersci grejer, oftare!


/Rigge.

Jag och Mohammed Ali är tillbaka.

Ja, som rubriken lyder så är jag tillbaka efter lite tystnad här på bloggen. Jag har varit sjuk och knappt orkat gå ur sängen, än mindre skriva på bloggen. Men jag är tillbaka. Precis när ni trodde det var säkert att sätta sig vid dator skärmen igen.

Under min tystnad så har Mohammed Ali hunnit släppa sin nya video till låten "Kan någon ringa (112)"
Jag har slängt upp låten här på bloggen tidigare.
Men här har ni även den riktigt snygga videon:



I början tyckte jag låten var sisådär. Deras första platta/mixtape Processen gjorde att man hade en hel del höga förväntningar. Men efter att ha lyssnat lite mer så har låten vuxit och den snygga videon gör ju inte låten sämre, tvärtom.

/Rigge.

Lönedag, snökaos och Promoe.

Som rubriken lyder så är det lönedag vilket alltid får mig på ett relativt gott humör. De första dagarna är alltid bäst, sedan blir resterande dagarna av den näst kommande månaden alltför långa innan du får nästa kuvert som innehåller information om ditt utökade konto.

Det råder även snökaos här i sverige och i vanliga fall klagas det på penga brist för att kunna skotta vägarna. Vi lever ju i sverige som varje år ingår i den så kallade "vinter tiden" som inolverar snö. Klart budgeten spricker då man inte är förvarnad... Detsamma gäller facebook folket som ständigt uppdaterar sin status med saker som "Fan vilken chock jag fick då det började snöa". Ja, eller hur? Det händer ju inte varje år. Världsordningen är helt sabbad gott folk, snön faller och nu råder det anarki på gator och torg. Djungelns lagar....

Men i dessa tider är det tur att man har snus och kaffe (enligt mig i alla fall) som man kan värma sig med. Och även en och annan låt som man kan låta fylla det annars ekande tomrummet i atmosfären med.
Och nu när jag är inne på spåret gällande låtar så hamnar vi på den tredje och sista punkten som nämns i rubriken. Nämligen, Promoe.
Alldeless nyligen släpptes en låt vid namn "Ta min hand" som säljs till förmån för SOS Barnbyar. En låt där många stora artister hörs som t.ex, Alcazar, Darin, Plura, Sarah Dawn Finer, och som ni säkert redan förstår, Promoe.



Att Promoe får vara med på en låt tillsammans med några av Sveriges andra stora namn inom andra genrer tycker jag är grymt bra!
Många kommer kanske kalla det oäkta, eller icke-rappmässigt. Men att få chansen att öppna upp ögonen för ytterliggare några annars rap-hatare är ju guldvärt.
Jag säger inte att folk som annars inte gillar rap kommer numera börja älska det, verkligen inte.
Men svensk rap är en otroligt underskattad genre, faktiskt. Så saker som detta kan vara pushen rappen i sverige behöver för att nå ut till en bredare publik.

Låten går även att köpa. Dock kostar den 50 kr och det är lite saftigt för en låt även om det pengarna går till en god sak.
Men skulle ni mot förmodan vilja köpa den så kör på.
Låten blir er om ni Sms:ar ordet KÄRLEK till 72 900.

/Rigge.

Iron African - My Own Little War.

För några dagar sedan så släppte rapparen Iron African sin platta My own little war via sidan whoa.nu.

För mig är Iron African en tidigare okänd rappare. Jag har säkert hört honom förr men aldrig reagerat över det. Nu gav jag i alla fall denna snubbe en chans då jag inte precis varit så noga med de senaste plattorna som släppts via whoa.

Jag blev glatt överraskad för det här är en fet platta som borde få många lyssnare. Jag har mestadels lyssnat lite halv slött på jobbet. Men jag kan ändå säga att helheten verkar bra.
Det blir lätt att jag lägger in massa musik på mobilen och lyssnar på allt nytt material från diverse rappare på jobbet, tyvärr. Det ger inte alltid en rättvis bild av plattan/låten. Men nu ska jag sätta mig och gå igenom plattan i hemmets lugna vrå.

Här är några ord från artisten själv om plattan:

"Jag kallar albumet My Own Little War eftersom jag känner att jag har varit i min egen lilla värld och gjort just detta, slagits i mitt eget lilla krig. Livet kan vara tufft mot dig ibland men alla kan inte relatera så du måste göra det du kan bäst. Kämpa för det du tror på. Musiken låter en del som 70-talet på steroider. Mycket punk rock och phycadelic rock över tuffa trumbeats. Det är definitivt upp till lyssnaren själv att bedöma men jag har fått höra att soundet har mycket energi.
"

Klicka på bilden för att ladda ner.

/Rigge.


Götet fortsätter hålla fanan högt.

Det har varit mycket rap från Göteborg här på bloggen det senaste. Och nu kommer det mer.

Först slänger jag upp en ny låt med Calle P & Pst/Q vid namn Tappat tron.
Kul att Pst släpper mer grejer och riktigt kul att höra Calle P som är lika aktiv inom rappen just nu som jag är i mitt ansvarsfulla liv utanför rappen.
Han kanske är mer aktiv än vad jag vet/tror. Men det här är i alla fall det första jag hört på riktigt länge.

Låten är skön, dock tycker jag det är synd att kvalitén inte är alltför bra. Kanske min dator, eller mina hörlurar som förvränger ljudet och inte gör låten rättvis. Men jag tror inte det. Jag bortser dock från kvalitén i ljudet då jag först och främst ser till kvalitén på rappen och den är inget annat än bra.

Vill ni höra eller alternativt tanka låten så får ni följa länken här.
Den ligger på speedyshare så skynda er att ladda ner om ni nu vill det då låtarna försvinner rätt snabbt från den sidan.
Tyvärr har jag ingen Yotube länk eller dylikt för er som inte orkar klicka på en länk. Jag lovar att det är värt det dock. Testa! Lev livet, våga tryck.


Nu till den andra låten som då naturligtvis också kommer från Götet.

Obnoxiuz som en del av er kanske känner till släppte nyligen sitt mixtape Mellan gott & ont på Whoa.nu
Ett mixtape som personligen inte föll mig i smaken alltför mycket. En del låtar var riktigt vassa, men inte mer.
Nu är dock en ny låt släppt som behandlar ämnet livet på nätet om man nu väljet att kalla det så.
Vi som använder oss utav t.ex Facebook kan antagligen relatera och känna igen oss i en del utav raderna. Det här är klockrent! Även om inte alla rader träffar mig rakt i tanke och hjärta så tänker jag en hel del på flera utav mina vänner och även arbetskollegor då jag hör låten.

Låten heter Apan känner alla. Och här jag en yotube länk för er som blev rädda att behöva uppleva samma process åter igen om ni redan orkat ta er in på länken ovan.



/Rigge.

Badaboom lördag.

Igår spenderade vi tid i studion igen, nästan alla grabbarna var samlade.
Vi hade mötet och la upp lite planer för framtiden i studion, olika projekt osv. Samt att vi gjorde klart en ny Alpha låt.
Vad som kommer hända med just den låten och kommande Alpha grejer sparar jag till senare.
Men vi har grejer på G som jag är säker på kommer falla tidigare lyssnare i smaken.

Även Badaboom grejer är på G som jag tidigare nämnt. Jag tror inte det ska ta alldeless för lång tid innan vi kan presentera nya projekt. Och vi borde snart kunna slänga upp en ny vanlig mp3:a här på bloggen. Stay tuned!


Tänkte bara dra några korta rader om vad som händer. Så att ni vet att vi lever i allra högsta grad. Fortsätt hålla utkik på bloggen även om jag ibland kan vara lite off. Helt plötsligt kan det dyka upp låtar/info från oss i studion och inte bara tips på andra artisters musik..

/Rigge.

Gorilli åter igen.

Gorilli fortsätter släppa låtar, feta sådana!
Här är ännu en banger.
Det här är nog deras fetaste låt hittills, i alla fall enligt mig. Riktigt skön feeling!
Låten heter "Wörd" och om det är ännu en singel från deras (enligt mig) efterlängtade album vet jag inte. Men jag hoppas på att plattan åtminstonde håller samma klass som de senaste släppen.



Och på tal om Gorilli så kommer de att riva av en show i Göteborg nästa vecka.
Så på fredag befinner förhoppningsvis Jag, Joey och Slobban oss på klubben Kontiki (där vi själva spelat två gånger) och kollar grabbarnas show.

Gillar ni musiken borde ni följa vårt exempel och dra dit!



För mer info om spelningen så klicka bara på bilden ovan.

/Rigge.



Simon Emanuel - I Simon Tid.

Just nu är jag inne i min Rock/Hårdrocks period då jag lyssnar på mycket musik i den genren (ja, jag lyssnar på mycket annat än rap) så just nu känner jag mig lite informationslös gällande rappen.
Jag är inte opepp på att skriva här på bloggen och att uppdatera. Men jag kollar för tillfället inte lika konstant efter nya saker som kommer. Men, känner jag mig själv rätt så är Rock fasen över om några dagar..... Lucky you!

Dock snubblade jag över en grej som verkar intressant. Idag släppte rapparen Simon Emanuel (tidigare känd som Paragon) sitt mixtape I Simon Tid.

Jag har själv inte hunnit lyssna på tapet eftersom att jag precis tankade och nu slänger upp det här.
Ni får lyssna och avgöra själva den här gången.
Men jag tror det kan vara värt att lyssna på.

Ladda ner tapet gratis
genom att klicka på bilden.




/Rigge.

Petter - Tuff Brud I Lyxförpakning.

Hoppas inte ni missat programet "Så mycket bättre" i tv4 (som jag nämnt innan i bloggen).
I alla fall så medverkar den svenska rap legenden Petter och tolkar andra artisters låtar på sitt sätt.

Förra veckan var Lill Babs fokus artisten och Petter gjorde en egen version på låten "Tuff brud i lyxförpackning".
Petters låt var så jävla fet! Vilket otroligt beat, jag kan inte sluta le och stampa takt då jag tittar på klippet.
Jag tycker det här sjukt häftigt och hade aldrig bangat på att själva medverkad i ett sådant program.

Spana in klippet:



Så mycket bättre sänds varje lördag kl 20.00 på Tv4.

/Rigge.

Rico won & Pst/Q - Lite som en jätte

Nu är ännu en låt från Rico Won's kommande mixtape släppt med en tillhörande video.
Låten heter "Lite som en jätte" och gästas av ingen mindre än Pst/Q.

Som jag sagt tidigare så är det kul att få höra Rico igen. Dock så har de två låtarna som släppts hittills från hans tape varit remixer på andra låtar. Alltså, han har spelat in på instrumentaler.
Jag tycker det är kul då rappare släpper låtar/skivor över instrumentaler mellan sina "riktiga" projekt. Som t.ex Orgnismen gör mellan sina plattor osv.

Men då en rappare som Rico inte gjort ljud ifrån sig på flera år så känns det surt att få höra honom igen på svenska remixer. Jag vill ha exklusiv, helt ny skit!
Förhoppningsvis kommer det något helt eget snart.

Men, jag ska se förbi detta och njuta av tapet ändå. Jag säger ju inte att det kommer att bli dåligt, tvärtom. Jag tror det kommer bli tung!

Nog om det. Se videon:




Mixtapet Ricks caliber släpps den 19:e.

/Rigge.

Roffe & Rico

Två st av Göteborgs "Goa gubbar" har nyligen släppt nytt material som jag tänkte ni skulle få del utav.

Först ut är en av Göteborgs mest intressanta musiker just nu, Roffe Ruff.
Jag kan inte riktigt sätta en stämpel på Roffe. Gör han rap? Gör han Reggae, eller enblandning av de båda, eller något helt annat?
Han tycks alltid överraska med sitt material och flörtar ofta med olika musikstilar.
Den här gången är det Blues (?) som står på schemat. Jag tycker det är så jävla häftigt, haha.
Vad tycker ni?




Andre man på plats är Rico Won som släppet sitt mixtape Ricks Caliber 19:e november.
Det är första gången på flera år som jag hör något från Rico, så det är kul att han är tillbaka.
Han släppte nyligen en singel från plattan tillsammans med Promoe. Låten heter Majcrophone och är en remix på Roffe Ruff & Hofmästarn's låt Majorna

Även om jag älskar Promoe's rap så tycker jag att orginal låten är bäst. Men det är som sagt kul att Rico är tillbaka.



Och för er som inte hört orginal låten Majorna så tycker jag ni borde spana in den:



/Rigge.

Gorilli - Allting går åt helvete.




För ett bra tag sedan slänge jag upp och skrev några ord Gorilli's låt, Snorungar.
Då var det prat om att gruppen skulle släppa sin skiva den 25:e september.
Den deadlinen har ju spruckit rätt så jävla mycket skulle jag vilja säga.

Men nu är de tillbaka med en ny låt/singel vid namn "Allting går åt helvete"
Jag hörde låten för första gången i våras om jag inte minns fel, då den spelades i radioprogramet En kärleksattack på svensk hip hop. Men först nu släpps den officielt och för gratis nerladdning.

En riktigt fet låt som riktigt skriker Gorilli. En låt som är så typisk för gruppen som inget annat.
Men det är ingen nackdel, snarare än fördel. Snubbarna kör på sin grej och gör det bra. Jag gillar det starkt!



Ni kan även besöka Gorlilli's hemsida för att ladda ner låten gratis.
Klicka här.

/Rigge.

Fronda - Underbar

Jag glömde helt bort att jag skrev i fredags att jag skulle slänga upp Frondas nya låt, haha.
Men nu är jag tillbaka.

I alla fall så släppte Fronda sin nya singel Underbar i fredags. Låten är tagen från den kommande plattan Svart poesi.
Ni som lyssnar eller har lyssnat på Fronda vet ju att han haft sin mainstream period där han riktat in sig på klubb dängor och musik som ska falla den breda massan i smaken.
Där tappade han ett stort fan, jag avgudade Fronda back in the days. Han var min rap gud. Men då soundet började förändras så började även min dyrkan avta.

Nu är tanken att hans nya album ska ta några steg tillbaka (till det bättre) inget bolag ska vara med i bilden och få chansen att visa vägen med sina pekpinnar. Utan nu ska Fronda tillbaka till det mer "smutsiga" soundet.
Även om inte singel föll mig i smaken allt för mycket så hoppas jag på det bästa och att den riktiga Fronda är tillbaka.



/Rigge.

Fredag.

Jag hade tänkt slänga upp Fronda's nya singel Underbart nu innan jag drar till jobbet eftersom att den släpps idag.
Men den har inte hunnit komma ännu, så det får bli ikväll. Då återkommer jag.

Men tills dess får vi fira att det är fredag och att jag bara jobbar 5 timmar idag, underbart!



/Rigge.

Lite soul från Javan

Tänkte bara dela med mig av min kärlek till soul. För enligt mig är soul den mest perfekta musikgenren. Den är grymt bra att freaka loss i bilen till och lika bra att älska till. Och nu har två otroligt bra plattor släppts!
Cee-lo Green - The Lady Killer och John Legend & The Roots - Wake Up.


Btw på låten Hard Times med John & The Roots sjunger John en cover på en refräng som Rod Araya samplade till min solo ep. Dock tycker jag deras låt blev snäppet bättre ;)



John Legend & the Roots - Wake Up Everybody (Feat. Common & Melanie Fiona);

 

Cee-Lo - I Want You;

 

 


/Javan


Mohammed Ali Intervju.

Mohammed Ali som 2008 släppte sitt grymt feta tape "Processen" är nu aktuella med en uppföljare.
Häromdan intervjuades Ali från gruppen i P3 Hip hop. Lite snack om plattan och premiär spelning av deras nya singel, Kan någon ringa (112), som kommer att släppas 26:e november. Chea!!

spana in det här:

Låten spelas ca 09.50




Looptroop Rockers - On Repeat (Video)

Det finns nog ingen grupp inom den svenska rapscenen som haft mer betydelse för mig än just, Looptroop.
Denna perfekta kombination av tre sjukligt skillade rappare och en producent som gör beats som inte liknar något annat är suveränt!
Jag upptäckte Looptroop i typ 6:e klass skulle jag tro och sedan dess har jag varit fast.
Det är liksom gruppen som jag kan sitta och lyssna på timmar i streck och njuta... För några år sedan så träffade jag Promoe från gruppen på en skivsignering i Göteborg. Just då kände jag mig ungefär som en 14:årig flicka som träffar Darin för första gången. Damn!

Nu är deras nya singel och video här och återigen känner jag mig som ett litet barn i en leksaksaffär.
Jag kan inte sluta avguda denna grupp.
Trotts att deras sound osv har förändrats genom åren så håller jag fast vid dem som sveriges bästa grupp.

Tänkte jag skulle slänga upp lite låtar från olika plattor för att jämnföra hur soundet förändrats genom åren. Kanske en stor förändring, kanske en liten. Ni får själva avgöra vad just ni tycker...

Long Arm Of The Law. Från Plattan Modern Day City Symphony (2000)



The Struggle Continues. Från plattan The Struggle Continues (2002)



Fort Europa. Från Plattan Fort Europa (2005)



The Building. Från plattan Good Things (2008)




Och nu till den senaste singeln On Repeat. Jag vet inte vad plattan som den är tagen ifrån kommer att heta.
Men den beräknas bli släppt i Mars 2011. Can't wait.




/Rigge.

Lazee feat. Adam Tensta & Eric Turner - Young N Restless (Video)



Lazee är så fruktansvärt tung!!.... Ändå så lyssnar jag nästan aldrig på honom.
Jag är inte alls särskilt mycket för "elektro" vibben som svept över rappen de senaste åren.
Så det händer ofta att jag väljer bort bort riktigt grymma rappare för att de kör över club beats och teman som inte alls faller mig i smaken.

Nu har dock Lazee gjort ett riktigt bra jobb tillsammans med Adam Tensa och Eric Turner. Det här är bra skit!
Sen är väl inte denna låten så överdrivet elektro heller. Så därför passar den mig.
Spana in nya videon till låten, Young n Restless:




Kid Cudi - Man On The Moon II: The Legend Of Mr. Rager.



När jag kom hem från jobbet (vilket var ganska nyligen) så såg jag att Kid Cudi släppt sitt nya album, Man on the moon 2: The legend of Mr. Rager.
Tyvärr är jag inte så insatt på den amerikanska scenen som jag hade velat vara så jag hade helt glömt realse datumet...

Men nu ska jag i alla fall sätta mig och lyssna på plattan. Jag rekomenderar er att göra detsamma då den redan finns på spotify. Klicka här för att lyssna på plattan.

Har ni missat den störtsköna singeln Erase me från plattan så spana in videon:


Daniel Adams-Ray - Svart, vitt och allt däremellan.

Förra veckan så släpptes Daniel Adams-Ray's debut album som sångare, Svart vitt och allt däremellan.
Ni som hört honom eller åtminstonde vet vem han är kanske även är bekanta med hans tidigare karriär som den ena halvan i rap gruppen Snook.
Snook hann släppa två studio album Vi vet inte vart vi ska, men vi ska komma dit 2004 och Är 2006 sedan gick de skilda vägar.
Kihlen har ju jobbat med en hel del bekanta saker sedan dess. Han har producerat samt skrivit hela Veronica Maggios andra album "Och vinnaren är", han har producerat beats åt Petter, han var med och startade gruppen Maskinen tillsammans med Afasi & Frej. Och han har slutligen släppt ett eget studio album under sitt riktigt namn Oskar Linnros.

I jämnförelse med detta så tycks Adams-Ray's CV mycket kortare. Efter att gruppen gått skilda vägar så gästade han en och annan rappare på någon skiva, han pluggade och han startade det egna klädmärket Lagom.
Efter det har varit relativt tyst om artisten. Tills för något halvårsedan då i alla fall jag hörde ryktet om att en solo platta var på G.

Jag har väntat och väntat och äntligen är den här. Naturligtvis köpte jag den direkt på itunes.... Supporter in i det sista!



Jag satt på jobbet i fredags och försökte lyssna igenom skivan så noga som möjligt och efter det har jag inte hunnit lyssna så mycket.
Men jag har hunnit lyssna tillräckligt för att kunna avgöra att det här är en bra skiva, riktigt bra.
Det är inte ofta man haffar en skiva där man känner att man vill köra varje spår på repeat, men den här gången har jag hittat just ett sådant album.

Jag älskar det piano baserade soundet som genomsyrar hela skivan från början till slut i stort sett, men utan att bli för mycket.
Jag kan inte säga så mycket mer än att det här är riktigt bra grejer och att ni alla borde spana in skivan.

Och har ni inte hört det två störtsköna singlarna från plattan så får ni spana in dessa här:

 

 

/Rigge.


Joell Ortiz, imorgon!

Imorgon släpps Joell Ortiz's nya album, Free agent.
Äntligen, jag har väntat alldeless för länge nu. Gotta have that shit!

För er som inte vet vem Joell är så får ni spana in detta:






Man kan ju inte annat än se fram emot skivan med dessa två singlar, eller..?
Eftersom det är ett album så lär väl det inte vara gratis. Men, lönen är väl till för att spendera, Let's do It!

/Rigge.

Live från studion.

Jupp, just nu sitter Slobban, Jag, Vikke och Joey i studion och kokar ihop en banger.
Känns så gött att vara tillbaka i studion igen. Snart kommer det låtar!

Här har ni lite bilder att stirra på i väntan:


Keepin It real the insane way.

 

Snart i en speaker nära dig...!

/Rigge.

 

 


Sveriges skönaste, Slobban.

Ni har väl inte missat att Slobban's flickväns familj (Familjen Sikström) är med i Kanal 5 programet Sveriges skönaste familjer.
Så håller ni ögonen öppna varje Tisdag kl 20.00 så kanske ni har tur att få se Slobban en snabbis. Dagens rapstjärna, morgondagens filmstjärna? Vem vet. Snart kanske Slobban har huvudrollen i en Hollywood film där han får göra en naken scen och älska hett och passionerat med Tom Cruise.


Slobban keep's It real.
Alpha Represent!




Jag får väl även passa på att ge ett stort grattis till Slobban som fick sig körkort häromdagen!
Nu har vi två personer i Badaboom som kan köra turné bussarna sen. Det räcker gott.

/Rigge.

Allyawan & Professor P

Det släpps så mycket inom svensk rap hela tiden, det blir svårt att blogga om då det kommer saker dagligen som borde skrivas om. Men sen vill jag helst tro att jag har lite annat i livet att göra än att bara blogga, så ibland kan jag bli lite sen med en del grejer som bekant, hehe.

I dagarna så har två feta saker släppts.
Här har ni dessa.

Allyawan släppte nyligen sitt mixtape iChronicles 1.0.
Jag satt och lyssnade igenom de flesta låtarna på jobbet i fredags för att kunna ge er några egna rader om tapet.
Och inte bara därför naturligtvis, Allyawan är en fet artist som jag gladerligen lyssnar på.

Det är ett fett tape, helt klart! Men ändå så känns det stundtals ganska ointressant.
Jag vet inte varför jag känner så riktigt. Men när jag lyssnar så tänker jag att jag borde känna mig mer exalterad över släppet och nytt material från en av landets fetaste underground artister.
Jag kanske borde ge tapet en ny chans, vilket jag kommer göra, jag tror det är en sådan platta som växer efter ett par lyssningar. Men just nu har jag fastnat för kanske två-tre spår som jag kör på om igen, men inget mer dessvärre.
Förhoppningsvis passar tapet andra hip hop-lyssnare som handen i handsken, kanske t.o.m någon som läser vår blogg kommer älska detta. Det återstår att se...

Klicka på bilden för att ladda ner.


Här har ni ett smakprov från tapet:


----------

Två andra utav svensk hip hop's talesmän som nyligen kom med nytt material var Professor P & Dj Akilles som släppte sin Ep Maintain.

Det här passar däremot mig som handen i handsken. Professorn har sällan gjort mig besviken under årens lopp.
Soul-aktig chill rap slår inte ofta fel.
Det är tyvärr inte så ofta man hör något från Professorn, men jag tror det är på både gott och ont.
Klart man vill höra mycket från en artist man tycker om. Men man uppskattar däremot att få höra nya saker från en artist man sällan hör, inte sant?

Ep:n är tyvärr inte gratis. Men de flesta har ju spotify nufötiden och där kan man lyssna.

Klicka på bilden för att komma till Ep:n på spotify:


Vill ni ha ett smakprov på Maintain så kan ni lyssna på låten Do whats on your mind nedan som gästas av stjärnskottet, Timbuktu.



Hoppas det ska smaka.
/Rigge.

Kartellen, 4 nya låtar.

Igår så var Sveriges Gangsta grupp nr.1 gäster hos Ametist i radio programmet, En kärleksattack på svensk hip hop.
Jag snackar naturligtvis om Kartellen.
Själv brukar jag inte vara så förtjust i den här sortens rap, men Kartellen har verkligen steppat upp flera nivårer det senaste och jag tror att deras debut album kommer att bli riktigt fett.
Man kanske inte kan förvänta sig så mycket annat då Masse ligger bakom en hel del av produktionerna, mixen & masteringen, eller?

I alla fall så spelade Ametist upp fyra nya låtar från albumet igår. Det lät riktigt nice, speciellt ett tung spår där Stor gästar, naturligtvis producerat av Masse.

För att höra låtarna så följer klickar ni bara här.


Lyssna på "Kärleksattacken 5/11 - Del 2." där låtarna spelas upp under programets gång.
För er som inte orkar lyssna på pratet om kommande skivan osv mellan låtarna så kommer låtarna in vid ca:
06.45, 14.50, 24.40, 33.07.



/Rigge.


Critical & Medina

I mitt senaste inlägg då jag gjorde min "lista" så tipsade jag om Critical's nya mixtape/platta, Resejournalen.
Nu har en video till låten "Underground" från plattan släppts. Och den gästas av ingen mindre än, Dogge Doggelito.

Lite kul att höra Dogge igen, faktiskt. Även om jag, med handen på hjärtat, måste säga att jag tycker att hans vers är helt jävla bedrövlig.
Det kanske är en smaksak. Ni får själva avgöra vad ni tycker.



Ni som gillar det ni hör (även om Dogge's vers inte är så tung så är ändå Critical nice) kan tanka Critical's skiva helt gratis på whoa.nu. Klicka bara här.


En annan grej som är värd att uppmärksamma är att gruppen Medina har släppt den tredje volymen i sin mixtape serie, Varsågod d e gratis.
Själv har jag inte hunnit lyssna igenom tapet. Så jag kan inte ge grabbarna varken ris eller ros.
Men jag ska lyssna igenom det i helgen. Tills dess kan ju ni läsare alltid spana in det, om ni inte redan ligger steget före och redan har hela tapet i mp3:n.

Klicka på bilden för att komma till Medinas hemsida där ni kan tanka tapet gratis.


/Rigge.

Är ni redo?... Då kör vi!

När jag slösurfar på nätet och letar musik jag gillar så hittar jag alltid en massa och tänker "det här måste upp på bloggen" Sen så kommer det kanske något ivägen och sedan känns "nyheten" inte som en nyhet längre. Men nu skiter jag i vilket. Tänkte slänga ihop en lista på massa saker som hänt det senaste inom mitt favorit ämne....Svensk rap ofc!

Förhoppningsvis kommer folk läsa och ändå få reda på lite saker de missat och finner intressant.
Listan innehåller inte bara musik utan även andra saker som är relevanta inom svensk rap.

Then let's go!

1. Evolution.

En svensk samlingsskiva med olika rap artister som t.ex. Stor, Mofeta & Jerre, Kartellen, Zacke, Näääk, Pato Pooh, Mohammed Ali, Carlito m.m.
Hela skivan är ett samarbete mellan Ametist och The Salazar Brothers som tillsammans tagit tag i detta (enligt mig) nödvändiga projekt. Folk sover på svensk rap, skamligt! Mer sånt här åt folket.
Ni kan läsa om skivan och även köpa den på den officiella hemsidan:
Evolution.


-----------
2. Ågren & Öris: Högt i tak vol.1 och Organismen & Alex Noreus - Mitt folk.

Organismen är en av sveriges absolut bästa och mest produktiva rappare.
För ett tag sedan släppte han en singel tillsammans med rapparen/producenten
Alex noreus (även kallad Academics) som heter "Mitt folk".
Han släppte även nyligen den första volymen i en lång rad kallad "Högt i tak vol.1". Ett projekt som han gör tillsammans med Öris. Förutom detta så har han ett album på G med Öris, han har en Ep med Dj Large på gång och massa annat verkar det som. Jag väntar tålmodigt och spanar in hans blogg i stort sett varje dag i väntan på mer info. Ni kan läsa en artikel om rapparen där man får lite mer info om alla kommande grejer: Här.
Ni kan även ladda ner "Högt i tak" och "Mitt folk" helt gratis på Organismens blogg: Här.


----------
3. Houman Sebghati - Alkemisten.
Houman är vad man kan kalla en gamal räv i gemet. Han har släppt flera mixtapes, skivor osv.
Och nu är hans nya album
"Alkemisten" här. En riktigt fet platta med eftertänksamma texter och med feta gäster så som t.ex Promoe. Kan man motstå detta? Jag kan det i alla fall inte.
Ni kan spana in singeln Lögner från plattan som gästas av just
Promoe: Här.
Och gillar ni det ni hör så kan ni tanka skivan gratis: Här.



----------

4. Svenska institutets artikel om Svensk Hip hop.

Svenska institutet har uppmärksammat Svensk rap i en artikel.
Den kunde kanske varit aningen längre, men även om det är en kort läsning så är den läsvärd.

Läsa hela artikeln här.

----------

5. Critical - Resejournalen.

Critical är en skånsk rappare som är mer dedikerad än många artister här i sverige.
Resejournalen är en skiva där han har samarbetat med ett flertal artister från Norden och även utanför.
Jag gillar initiativet starkt! Critical kanske inte är min absoluta favorit rappare, men all tid och kärlek han verkar lägga på rappen gör att jag bara måste spana in och kanske köpa hans grejer.

Ni kan tanka hans skiva gratis här. Men personligen funderar jag starkt på att köpa skivan för att supporta en artist som brinner för det han gör.



----------

6. Parham - Salutera mitt namn.

Parham är en rappare från Göteborg som nyligen släppte sin singel "Salutera mitt namn" som veckans mp3 på den svenska hip hop siten Whoa.nu.
För ett tag sedan slänge jag upp Parham's video "Solen skiner" som han gjorde tillsammans med rapparen VIC.
Dessa två artister har ett streetalbum på G som borde släppas inom en snar framtid. Jag slänger upp det här så fort det är ute.

Ladda ner Salutera mitt namn här.



----------


Så, det får nog räcka för den här gången. Men känner jag mig själv rätt så kommer jag glömma fler spår och snart har vi en ny list här på bloggen.
Hoppas det smakar!

/Rigge.




Chiddy Bang - The Preview (Album)



Många av er har säkert hört radio dängan "Opposite of adults" med gruppen Chiddy Bang.
När låten först kom så tyckte jag att den var skitcool. Jag tyckte att den självklara samplingen av MGMT's låt "Kids" var klockren.

Men då jag kollade upp den tre spåriga Ep:n "Opposit of adults Ep" med Chiddy så blev jag väl inte direkt så mäkta imponerad. Så jag valde att inte fördjupa mig särskilt mycket i gruppen.
Igår råkade jag dock snubbla över deras skiva "The preview" på spotify och gav den en chans.
Jag fick mina tidigare tankar gällande gruppen motbevisade. Det här är ju tungt som fan!

Alla ni med spotify borde checka in plattan och bilda er egna uppfattning om gruppen.
Jag har ingen aning om den släpptes nyligen, eller för ett bra tag sedan. Men hursom är den värd att lyssna på.
Ni hittar den här: The preview.

Här har ni "Opposite of adults":


Och "Kids" som den är samplad ifrån. Samplingen kommer in först vid ca 01.05. Ignorera introt.





Checka även Big Sean's nya låt "Too Fake" som Chiddy Bang gästar. Riktigt fet.




/Rigge.

RSS 2.0